Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1244 niezalogowanych)
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
czy pomyślałeś o tym ,że jesli ktoś nawet podałby ci pracę na dłoni to gdzie bys mieszkał? z czego żył ? aby rozpocząć jaką kolwiek pracę musisz gdzieś się zatrzymac...po drugie ogłaszają się i tacy co chcą zapłacić za załatwienie pracy i niestety ale nikt się nie podejmuje no chyba że jakiś przekręt...nie licz na to ,że ktos ci coś załatwi,bo nawet nikt cię nie zna i niewie z kim ma doczynienia,bo nie jeden się tutaj przejechał,jak bliskiemu koledze załatwił pracę...pózniej sam bez niej został,bo kolega świnię podłożył.Niestety takie są realia i na pomoc nie licz...liczysz to licz na siebie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
a i jeszcze jedno,chciałbys isc do pracy zeby się języka nauczyc...języka to zacznij się już teraz uczyc,bo w pracy nikt go uczył cię nie bedzie,jesli znasz już ang to poszukaj tu na forum lu innym liste firm i zacznij wysyłac już CV może ktoś odp,jak wyzej ktos napisał lub przyjazd tutaj i szukanie na miejscu...zresztą jest zima więc na pracę nie licz...no ale powodzenia moze ktos się znajdzie co pomoże pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Siseq napisał:

[...] teraz troche przyswajam sobie inna dziedzine i pracuje jako agent nieruchomości w Metrohouse.
[...]

Ja mam dla ciebie dobra rade: zamiast przyjezdzac tutaj i platac sie bez ladu za niewiadomo czym z niewiadomym rezultatem, ja bym na twoim miejscu bardziej zainteresowala sie rynkiem nieruchomosci w Norwegii. Dla kogos "lepskiego" nie trzeba nawet tu przyjezdzac, zeby sie zorientowac jak to tutaj funkcjonuje z korzyscia dla kupujacego i sprzedajacego, ńie mowiac juz o posrednikach i wprowadzic jakies zmiany na polskim rynku. To jest oczywiscie zadanie dla kogos, kto ma sile przebicia.... A warto, bo polski rynek nieruchomosci lezy na "obu lopatkach" i az prosi sie zeby ktos cos z tym zrobil.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Alojzy KArski
(Siseq)
Wiking
Nie ma to jak Polska mentalność
widać dlaczego jesteśmy tyle do tyłu za zachodem
"Liczysz na Kogoś licz na wszystkich prócz polaków" bardzo znane przysłowie na świecie cos w tym jest
Mam rodzinie w Oslo czyli także i nocleg, wyżywienia itp. jednakże niechciał bym ich obarczać swoją obecnością szukając pracy tygodniami czy miesiącami....
Moje pytanie tyczy się do ludzi co poszukują fachowców w dziedzinie budownictwa ale także tych co poszukują młodych,ambitnych inżynierów budownictwa lądowego. Jechać w ciemno kolego/koleżanko to może idiota nieznając realiów.... bądź ludzie odważni stawiający wszystko na 1 kartę...
Pewnie nie jeden spyta po co wybrałem Norwegie jako cel zainteresowania.... no właśnie dość proste...by nauczyć się czegoś nowego do portfela swoich doświadczeń zawodowych oraz opanować kolejny język.

tak więc posty typu jw. prosze zostawić dla siebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Siseq napisał:

poszukuje pracy w Oslo czy był by ktoś w stanie troszke mi pomuc?
[...]

oraz opanować kolejny język.

Ja bym proponowala zaczac od j. polskiego skoro juz jestes w kraju polskojezycznym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów
Ola Kowalczyk
(ola22312)
Stały Bywalec
Przykro az czytac,inzynier czy inny mechanik a byki ortograficzne az FUJ !!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Siseq napisał:
Nie ma to jak Polska mentalność
widać dlaczego jesteśmy tyle do tyłu za zachodem
"Liczysz na Kogoś licz na wszystkich prócz polaków" bardzo znane przysłowie na świecie cos w tym jest
Mam rodzinie w Oslo czyli także i nocleg, wyżywienia itp. jednakże niechciał bym ich obarczać swoją obecnością szukając pracy tygodniami czy miesiącami....
Moje pytanie tyczy się do ludzi co poszukują fachowców w dziedzinie budownictwa ale także tych co poszukują młodych,ambitnych inżynierów budownictwa lądowego. Jechać w ciemno kolego/koleżanko to może idiota nieznając realiów.... bądź ludzie odważni stawiający wszystko na 1 kartę...
Pewnie nie jeden spyta po co wybrałem Norwegie jako cel zainteresowania.... no właśnie dość proste...by nauczyć się czegoś nowego do portfela swoich doświadczeń zawodowych oraz opanować kolejny język.

tak więc posty typu jw. prosze zostawić dla siebie

Skoro masz rodzinę w Oslo,rodzina ma przyjaciół,znajomych to czemu ci pracy nie załatwiaja? skoro jestes taki młody,ambitny fachowiec? znaja cie i oni moga za ciebie założyc gdzies w firmie,że taki własnie jestes...prawda? skoro oni nie moga załatwić ci nic to myslisz,że ktos z forum prace załatwi?czy chociaz rodzina poinformowała cię o rynku pracy w Norge? myslę,że nie,bo nie szukał byś jej zimą,a po drugie poinformowany bys był,ze juz musisz uczyc się jezyka...jak dla mnie to jest zwykłe nygustwo ,bo nie chcesz pracy szukac sam tylko trzeba isc po najmniejszej linii oporu i prosic na forum o prace i się oburzać na polaków,że na Nas liczyć nie mozna...a skąd ty możesz wiedzieć czy można czy nie,przecież mnie nie znasz a ja ciebie też,wiec jak mam zagwarantować za ciebie w jakiejś firmie jaki ty jestes...no pomyśl...za kolege,którego b.dobrze znam gwarancji 100% nie dam,ale moge już go gdzies polecić,a Ciebie jak...i to jest m.in też szkopuł,że tu nic o Tobie nikt nie wie,a jesli nawet da ci namiar ktos na pracę to jak ty chcesz się dogadac,skoro jęz nie znasz...jak ty wogóle wyobrażasz sobie te pomoc w znalezieniu pracy? bo jak dla mnie to poprostu wygląda tak: ktoś znajduje ci pracę,dzwoni za ciebie i rozmawia w twoim imieniu a ty tylko przyjeżdzasz i podpisujesz kontrakt....no inaczej tego nie widze tak to każdy by chciał,ale się tak nie da,bo na rozmowę kwalifikacyjna musisz przyjechac sam i sam rozmawiac...a to jeszcze nie znaczy,że tę pracę dostaniesz...a nikt na piękne oczy cię nie przyjmie do pracy,bo chętnych bez jezyka to jest mnóstwo i z językiem tez...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok